Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Διήμερο διαλέξεων για την ομοιοπαθητική από την Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη"
"Οδοντιατρική Ομοιοπαθητική"
Ομιλήτρια: Θεοδώρα Ζήση- Οδοντίατρος Ομοιοπαθητικός
Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 στις 18:30 μμ στον 4ο όροφο στην αίθουσα της Περιφέρειας( Πρώην Νομαρχία)
Θεοδώρα Ζήση
"Για την ομοιοπαθητική ιατρική, η μελέτη του συνόλου του οργανισμού αποτελεί τον κανόνα, σε αντίθεση με την κλασική ιατρική που διαιρεί τον οργανισμό σε μικρότερα σύνολα. Έτσι, η ομοιοπαθητική προσέγγιση συστημάτων ή οργάνων όπως π.χ. του “οδοντο-στοματο-γναθικού”, αναφερόμενη γενικά σαν “στόμα”, δεν μπορεί να γίνεται ξεχωριστά από τον υπόλοιπο οργανισμό. Η ουσιαστική λοιπόν διαφορά μεταξύ της ομοιοπαθητικής οδοντιατρικής με την “κλασική”, είναι αυτή ακριβώς η διαφορά προσέγγισης του οργάνου του στόματος και της σημασίας του για το σύνολο του οργανισμού. Σαν μήνυμα επιλόγου, η ομοιοπαθητική οδοντιατρική αποτελεί μια πιο φιλική προσέγγιση τόσο τεχνικά όσο και θεραπευτικά αυτού του μοναδικού οργάνου, του στόματος!"


Κυριακή 1 Απριλίου στην Εκάβη, Ώρα 18:30 μμ θα πραγματοποιηθεί Διάλεξη με θέμα:
"Ομοιοπαθητική Ιατρική η Ήπια, Αποτελεσματική και Ακίνδυνη Ιατρική του Μέλλοντος"
Ομιλητές Αγλαϊα Τριανταφυλλίδου - Ιατρός Βιοπαθολόγος, Ομοιοπαθητικός &
Κωνσταντίνος Φυτόπουλος - Ομοιοπαθητικός, Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής
Ομοιοπαθητική Ιατρική
Η Ομοιοπαθητική ιατρική δεν αντιμετωπίζει επιμέρους συμπτώματα και διαταραχές συστημάτων, αλλά θεραπεύει τον ασθενή στο σύνολο του, ως μία ψυχο-βιολογική οντότητα (Η συνολική του πνευματική, συναισθηματική, διανοητική και οργανική πραγματικότητα).
Η προσέγγισή της αυτή, την καθιστά ιδιαίτερα αποτελεσματική στην θεραπεία της διαταραχής στο σύνολο της . Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί και δίνει λύσεις σε τόσες επίμονες, πολυ-παραγοντικές και ψυχο-εξαρτώμενες ασθένειες
Από την άλλη, επειδή ουσιαστικά συνεργάζεται με την εν γένη, αυτο-θεραπευτική δυνατότητα του ίδιου του οργανισμού, είναι ήπια και ακίνδυνη. Επειδή ενισχύει και εναρμονίζει την αμυντική δυνατότητα του ίδιου του οργανισμού, με εξατομικευμένο και μοναδικό τρόπο τα αποτελέσματα της είναι μονιμότερα και έχουν εμβέλεια πρόληψης.
Τα παραπάνω θα υποστηρίξουν, αναλύσουν και εξηγήσουν επιστημονικά και με την εμπειρία τους, Η Τριανταφυλλίδου Αγλαΐα και ο Φυτόπουλος Κωνσταντίνος γιατροί ομοιοπαθητικής.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου