Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Νέα ομαδική παραγγελία για κεράσια.

 



Η εθελοντική ομάδα Πιερική Κίνηση ξεκινάει παραγγελίες για κεράσια φυσικής καλλιέργειας από τον παραγωγό-φυσικό καλλιεργητή κ. Μανίκη Παναγιώτη από το Κλησοχώρι Εδέσσης προς 3 ευρώ το κιλό.
Αγρόκτημα Παναγιώτη Μανίκη

Το φυσικό αγρόκτημα Παναγιώτη Μανίκη,  έκτασης 25 στρεμμάτων,βρίσκεται  στο Κλησοχώρι Εδέσσης. Στο μικρό αυτό παράδεισο δασικά δέντρα, οπωροφόρα - περισσότερες από 120 ποικιλίες- μαζί με λαχανικά, φυτά χλωρής λίπανσης και σιτηρά που μεγαλώνουν μαζί στα " πόδια " των δέντρων, συνυπάρχουν αρμονικά.
Αγρόκτημα Παναγιώτη Μανίκη

Στο αγρόκτημα αυτό επί δεκαοκτώ συνεχή χρόνια εφαρμόζεται η φυσική καλλιέργεια , δηλαδή (για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει φυσική καλλιέργεια) δεν έγινε καμία κατεργασία εδάφους, χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, βοτάνισμα ή ζιζανιοκτονία.
Το κλειδί για τη δημιουργία του αγροκτήματος είναι η αρμονία που επιτυγχάνεται όταν μία μεγάλη ποικιλία φυτών και ζώων ζουν στον ίδιο χώρο. Η μεγάλη επιτυχία φυτών λύνει ταυτόχρονα το πρόβλημα της διάβρωσης, της βελτίωσης της γονιμότητας του εδάφους, των προσβολών από έντομα και ασθενειών.

Παραγγελίες στο email :pieriki.kinisi@gmail.com
και στο τηλ. 6944255661

Χαρούμενοι και χορτάτοι οι ...λάτρεις των μανιταριών.


Χαρούμενοι και χορτάτοι οι ...λάτρεις των μανιταριών.

Ικανοποιημένοι και πολύ χαρούμενοι είναι όσοι συμμετείχαν στην ομαδική παραγγελία υποστρωμάτων μανιταριών που έκανε η εθελοντική μας ομάδα τον  Απρίλιο.
Ο λόγος βέβαια είναι η μεγάλη παραγωγή μανιταριών που αν και εκτός εποχής τους, μας αποζημίωσαν με καλές ποσότητες νόστιμων μανιταριών πλευρώτους.
Κυριολεκτικά χορτάσαμε μανιτάρια μαγειρεμένα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
Οι συνταγές και η ανταλλαγή απόψεων για την πρόοδό τους έδιναν και έπαιρναν ανάμεσα στα μέλη της ομάδας.
Ένα είναι το μόνο σίγουρο, ότι η επόμενη ομαδική παραγγελία υποστρωμάτων που θα γίνει μέσω της Πιερικής Κίνησης τον Οκτώβριο που είναι και η εποχή τους θα είναι υπερδιπλάσια απ΄ την προηγούμενη.

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Παράδοση μελιού

Παράδοση μελιού

Η παραλαβή του μελιού θα γίνει την Τετάρτη 30 Μαΐου στις 6.30 το απόγευμα, στο πάρκινγκ του Νέου Δικαστικού μεγάρου Κατερίνης

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Διευκρίνηση για το μέλι και τον αρακά.


Για να μην υπάρξουν τυχόν παρεξηγήσεις θα ήθελα να κάνω κάποιες διευκρινήσεις για τα προϊόντα που παραγγέλνει αυτή τη στιγμή η ομάδα μας από ντόπιους παραγωγούς.
Ο αρακάς είναι βιολογικός με την έννοια ότι καλλιεργείται χωρίς καθόλου χημικά σε κτήμα που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κατερίνη και μπορεί να ελέγξει ανά πάσα στιγμή όποιος το θελήσει.
Δεν έχει όμως πιστοποίηση  βιολογικού προϊόντος από κάποιο οργανισμό.
Όσο για το όνομα του παραγωγού που μας ρώτησαν κάποιοι φίλοι της ομάδας είναι Κωσταντίνος Σουλής από τη Γανόχωρα και δεν είναι ούτε μεγαλέμπορος ούτε εισαγωγέας. Δεν παράγει τόνους από μέλι αλλά μας διέθεσε μια συγκεκριμένη ποσότητα στη συγκεκριμένη τιμή μετά από δική μου παράκληση.
Σκοπός άλλωστε της Ομάδας μας καθώς και όλων των εθελοντικών ομάδων είναι να ωφελούνται οι πολίτες και να καταργούν τους μεσάζοντες όχι να τους ευνοούν.
Γι αυτό εξάλλου διαλέξαμε ντόπιους παραγωγούς για τα συγκεκριμένα προϊόντα. Για να ξέρουμε ποιοί είναι και πόσο εντάξει θα είναι μαζί μας πέρα από χαρτιά και πιστοποιήσεις αλλά και για να ωφεληθούν όχι μόνο οι πολίτες αλλά και παραγωγοί  του νομού μας στηρίζοντας έτσι όσο μπορούμε και την ντόπια οικονομία.

Φιλικά
Νικολαίδου Μ.
Μέλος της Πιερικής Κίνησης

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Βιολογικός ολόφρεσκος αρακάς από ντόπιο παραγωγό

Επειδή η γη ξέρει να τρέφει και να μεγαλώνει με το σωστό τρόπο  τα φυτά της  χωρίς χημικές παρεμβάσεις, τα βιολογικά προϊόντα είναι σίγουρα όχι μόνο πιο νόστιμα και θρεπτικά αλλά και πιο υγιεινά για τον άνθρωπο. Η καλλιέργειά τους συμβάλει φυσικά και στην προστασία του  περιβάλλοντος .
Γι αυτό λοιπόν προτιμούμε όσο γίνεται περισσότερο τα  βιολογικά προϊόντα.
Σας προτείνουμε λοιπόν να προμηθευτείτε βιολογικό ολόφρεσκο αρακά από τον ντόπιο παραγωγό κ. Αστέρη Δίκα.
 Η συγκομιδή γίνετε στο σωστό χρόνο για να είναι ο αρακάς τρυφερός και γλυκός στο κτήμα του που βρίσκεται στην περιοχή Βλάχα της Κατερίνης.
Ο αρακάς είναι κατάλληλος και για αποθήκευση στην κατάψυξη σε σακουλάκια και πωλείται 2 ευρώ το κιλό ακαθάριστος δηλ. με το κέλυφος ή 5 το κιλό καθαρισμένος.
 Η παράδοση θα γίνει στο παρκινγκ της παλιάς Νομαρχίας την Τρίτη ή την Τετάρτη το απόγευμα για να παραμείνει ο αρακάς ολόφρεσκος μια δυο μέρες μετά τη συγκομιδή του.
Παραγγελίες στο 6944255661 κα. Μαρία και στο 6932651183 κα. Ντίνα και στο pieriki.kinisi.gmail.com

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Εξαιρετικό γευστικότατο μέλι από ντόπιο παραγωγό,

με 5,5  ευρώ το κιλό

Νέα ομαδική παραγγελία


Ξεκίνησαν οι παραγγελίες από την εθελοντική ομάδα Πιερική Κίνηση  για μέλι με 5,5 ευρώ το κιλό.
Το μέλι από παραγωγό της Πιερίας, είναι από άνθη ποικίλης διαλογής και διατίθεται σε συσκευασίες τρίκιλες και ενός κιλού.

Για παραγγελίες         pieriki.kinisi@gmail.com